POTAHOVACÍ A MODELOVACÍ HMOTA KELMY SKY BLUE 1 KG

Stručný popis: POTAHOVACÍ A MODELOVACÍ HMOTA KELMY SKY BLUE 1 KG

Dostupnost: skladem

Cena: 155 KčCena bez 15% DPH: 135 Kč

Výrobce: AP

Produktové číslo: 6828

Umístění POTAHOVACÍ A MODELOVACÍ HMOTA KELMY SKY BLUE 1 KG

Podrobný popis produktu

Potahovací hmota modré barvy s vynikající konzistencí. Velmi dobře se s ní pracuje, povrch dortů a jiných moučníků má dokonalý vzhled. Hmota je pružná, netrhá se a můžete ji vyválet na velmi tenký plát. Má jemnou vanilkovou chuť.
Potahovací hmoty slouží primárně na potahování dortů, ale můžete s ní i modelovat (vymodelované ozdoby nechte delší dobu vyschnout). 
Hmota bude správně vláčná a hladká, pokud se před použitím v pokojové teplotě přibližně 22° Celsia důkladně propracuje. Nejlépe se rozvaluje mezi potravinářskými fóliemi, na podsypání je ideální použít speciální podsypový cukr, případně bramborový škrob.



Níže uvádíme postup pro zpracování potahovací/modelovací hmoty:

1) Hmotu je potřeba vždy vyjmout z obalu. Zjištění tuhosti stiskem zabaleného sáčku s potahovací hmotou, bohužel není dostačující. Všechny hmoty v obalu působí "ztvrdle".

2) Samotnou hmotu je potřeba zpracovat v rukou hnětením. Podle značky/výrobce konkrétní hmoty se liší i doba hnětení potřebná pro změknutí hmoty. Uvedeme 2 příklady:

- Hmota značky Kelmy - je velmi poddajná hmota, postačí hnětení v řádu desítek vteřin (cca do 1 minuty).



3) Důrazně upozorňujeme, že NENÍ MOŽNÉ pro změknutí hmoty použít vodu, rozehřát ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Použitím jakéhokoliv z těchto uvedených prostředků dojde ke zničení hmoty!

Nutriční hodnoty / 100 g:

  • Energie: 413 kcal
  • Sacharidy: 85 g
  • - z toho cukry: 79 g
  • Tuky: 8 g
  • - z toho nasycené mastné kys: 8 g
  • Bílkoviny: 0,05 g
  • Sůl: 0,02 g

Složení: 
cukr, glukózový sirup, neztužené rostl. tuky, voda, zahušťovadla: E466E414E412, xanthan; kukuřičný škrob; zvlhčovadlo: E422; modifikovaný škrob kukuřičný, emulgátor: E471; barva: E133; kyselina: citronová; aroma, E202.
 

Podobné k POTAHOVACÍ A MODELOVACÍ HMOTA ...