PLÁTKOVÁ ŽELATINA
Stručný popis: PLÁTKOVÁ ŽELATINA
PLÁTKOVÁ ŽELATINA VYSOKÉ KVALITY URČENÁ PRO ŠIROKÉ POUŽITÍ V CUKRÁŘSKÉ VÝROBĚ. ČIRÁ.
MNOŽSTVÍ : 10 G
V BALENÍ JE 8 PLÁTKŮ
Přírodní živočišná želatina na želírování, na ztužení šlehačkových krémů a jako pojivo tuků a vody.
Použití: Potřebný počet plátků namočit do studené vody na 5-7 minut, poté želatinu důkladně vyždímat.
Použije-li se želatina do teplých surovin, ihned se rozpustí (použití do omáček, ke ztužení lehkých krémů a šlehačkových mousse
s nižším obsahem tuku).
Použije-li se želatina použít do studených dezertů (do ušlehané šlehačky, krémů, pudinků, na želírování ovoce, do aspiků), nabobtnalou želatinu dát do misky, rozehřát v mikrovlnce nebo v kastrůlku a důkladně míchat, než se rozpustí. Pozor!!! nesmí se přehřát, pouze rozpustit!
Poté uložit do chladu na 2-3 hodiny.
Nikdy neprovádět postup opačně, neboť rozpuštěná želatina okamžitě tuhne a vytváří hrudky.
Složení: plátková želatina,vyrobená z čistě přírodních bílkovin.
Alergeny: neobsahuje alergeny
GMO: neobsahuje a nepochází z geneticky modifikovaných surovin
na 1g želatiny/ 5 g vody, dle receptury